Opći uvjeti poslovanja

Opće odredbe

Tvrtka Programski sustavi j.d.o.o. pruža uslugu online prodaje putem internet stranice na domeni www.naj.hr.

Svi materijali objavljeni na ovom web mjestu vlasništvo su poduzeća Programski sustavi j.d.o.o. Zabranjeno je svako neovlašteno korištenje, kopiranje, distribuiranje, ili bilo koji drugi način uporabe bez prethodne dozvole vlasnika web mjesta.

Tehnički podaci i informacije o proizvodima preuzete su od strane naših dobavljača / proizvođača, te su postavljene na ovo web mjesto. Za eventualne dodatne informacije  Kupac se može obratiti putem telefona ili e-mail adrese [email protected] . Ne odgovaramo za moguća odstupanja navedenih tvorničkih vrijednost i tehničkih karakteristika od stvarnih vrijednosti.

 

Reklamacije i prigovori

Kupac ima pravo na reklamacije za eventualne tvorničke nedostatke, jamstvo za kupljeni proizvod, servis i rezervne dijelove osigurane u suradnji sa dobavljačima i ugovornim partnerima. Svi kvarovi i nedostaci prouzročeni nestručnim rukovanjem, ne korištenjem uputa za uporabu, neovlaštenim servisiranjem, dovode do gubitka prava na reklamaciju i povrat proizvoda.

 

Povrat robe

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača ovlašteni ste jednostrano raskinuti ugovor ne navodeći razloge za to u roku od 14 dana od datuma isporuke proizvoda.

U slučaju jednostranog raskida ugovora postupat ćemo prema Zakonu o zaštiti potrošača odnosno Zakonu o obveznim odnosima. Povrat plaćenog izvršit ćemo vam nakon što nam roba bude vraćena. Povrat robe nam morate izvršiti bez odgađanja, a najkasnije u roku 14 dana od dana kada ste nam izjavili jednostrani raskid ugovora.

Kupac je prema Zakonu o zaštiti potrošača dužan snositi izravne troškove povrata robe ako koristi svoje pravo na jednostrani raskid ugovora, a ukoliko kupac želi može se obratiti tvrtki Programski sustavi j.d.o.o. na brojeve telefona ili mail adresu [email protected] radi dogovora o načinu, mogućnostima i uvjetima vraćanja proizvoda od strane Programski sustavi j.d.o.o.

Kupac je sukladno članku 77. stavak 5. Zakona o zaštiti potrošača odgovoran za svako umanjenje vrijednosti kupljenog proizvoda koje je rezultat rukovanja kupljenim proizvodom.

Preporučamo kupcima da za proizvode koje je potrebno montirati/pustiti u rad obavezno nas kontaktiraju  jer bez toga će svaki neovlašteno montirani/pušten u rad proizvod spadati u kategoriju oštećenog proizvoda.

U slučaju da kupac naruči robu i odbije ju primiti bez razloga (ambalaža nije oštećena), Programski sustavi j.d.o.o.  ima pravo uskratiti od uplaćenog iznosa kupoprodajne cijene iznos izravnih troškova povrata proizvoda. Programski sustavi j.d.o.o. odgovara za materijalne nedostatke stvari koje prodaje na svojim stranicama sukladno pozitivnim propisima posebice Zakonu o obveznim odnosima Republike Hrvatske.

Programski sustavi j.d.o.o. u suradnji sa servisom određuje u koju kategoriju spada vraćeni proizvod nakon primitka proizvoda. Obavijest o statusu vraćenog proizvoda i ostvarenom iznosu povrata kupac će primiti u roku od 10 dana putem e-maila ili telefona. Povrat novčanih sredstava kupcu bit će odrađen najkasnije u roku od 5 dana od datuma upućivanja obavijesti kupcu.

Standardni informacijski obrazac za jednostrani raskid ugovora možete preuzeti na ovom linku.

Ugovor možete jednostrano raskinuti koristeći spomenuti obrazac ili putem bilo koje druge nedvosmislene izjave u kojoj izražavate svoju volju da raskinete ugovor na trajnom mediju.

Servis

Servis kupljenih proizvoda vršimo kod ugovornih partnera i servisa naših dobavljača. Za sve informacije o servisiranju određenog proizvoda kontaktirajte nas bilo koji način naveden u rubrici KONTAKT.

 

Način plaćanja

Kao sredstvo plaćanja trenutno primamo samo gotovinske uplate ili uplate putem transakcijskog računa.  Robu ne izdajemo na dug, odgodu plaćanja ili obročno plaćanje. Određene proizvode je moguće platiti prilikom preuzimanja (ovisi o iznosu i dostavnoj službi koja vrši prijevoz odnosno dostavu).

Način dostave

Dostava je moguća putem dostavnih službi s kojima mi surađujemo ili po Vašem nalogu neka druga dostavna služba. Način dostave se određuje tokom procesa narudžbe od strane Kupca. Kupac će prije plaćanja proizvoda  biti upoznat i sa troškovima dostave.

Rok dostave artikla je 3-10 radnih dana.

 

Cijene i raspoloživost artikala

Prikazane cijene i raspoloživost artikala u trenutku narudžbe podložne su promjenama. NAJ.HR odnosno Programski sustavi j.d.o.o. zadržavaju pravo nakon zaprimljene narudžbe provjeriti raspoloživost artikala i eventualnu izmjenu cijene te o tome obavijestiti Kupca, koji može odlučiti o potvrdi kupnje i odustajanju od kupnje odabranih artikala po ponuđenoj cijeni i raspoloživosti.